Inger Saltaag

Nytt og presse

Innhold:

- Inger Saltaag satser stort
- I arbeid
- «Sort sol» på plass i Spania
- Hjemmeside gikk hjem i Spania
- Kritikerprisen..
- Årets pedagog..
- Kunst og helse
- Et fyrverkeri av en utstilling
- Visjoner i Kunstforeningen
- På Jørund Sørensens lito...Nøtterøy
- ”Hommage à Ragnar Söderlind”

TIL HOVEDMENY (slutten)

Inger Saltaag

Tlf: 380 32 011
Mob: 924 84 063
inger.saltaag@c2i.net
Jeg arbeider nå mot separatutstilling i Mandal Kunstforening, Risøbank, sommeren 2003. Det er også planlagt en separatutstilling på Søgne gamle prestegård 2004. Jeg har nå flyttet inn i eget nybygget verksted på Møvig i Kristiansand. (Se bilde) Ateliéret inneholder maleriverksted i annen etasje på 74 kv.m., og litografiverksted i første, også på 74 kv.m. For visninger og besøk ta først kontakt på telefon eller e-post. Atelieret ligger i skråningen til høyre like etter Møvig Skole (før Flekkerøytunellen) med utsikt over sjøen og Fredriksholm Festning.
Du vil finne utdrag av artikler og bilder ved å bla deg nedover. De nyeste kommer først.

Vennlig hilsen,
Inger Saltaag

Atelier og verksted Krooddveien
Krooddveien 4, 4623 Kristiansand

Inger Saltaag satser stort

Billedkunstneren Inger Saltaag satser stort og dristig. Hun har investert en million kroner i nytt atelier og verksted.

I atelieret i andre etasje i nybygget på Møvik åpnet Inger Saltaag førjulsutstilling i går.
KRISTIANSAND: I går åpnet Inger Saltaag sitt nye atelier og litografi-verksted på Kroodden i Vågsbygd. Billedkunstneren har lånt en million kroner, og ved hjelp av dugnadsinnsats fra familien har hun realisert en gammel drøm.

Inger Saltaag har de siste sju årene hatt tilholdssted i kommunens atelier på Myren gård, men står nå på egne ben med firmaet: Saltaags atelier og litografiverksted.

- Dette er et stort og dristig prosjekt, som jeg ikke har kunnet realisert uten støtte og hjelp fra min far og familien for øvrig. Min far har vært både arkitekt og håndverker, sier hun.

Nybygget er i to etasjer, og har en total golvflate på 148 kvadratmeter. Verkstedet ligger i første etasje og er utstyrt med rettvendt offset-presse, lift og annet spesialutstyr.

........... Les resten av artikkelen i Fædrelandsvennen.

Foto: TRYGVE SKRAMSTAD

I arbeid
Her er trykker Anne Ragnhild Lomeland og jeg i arbeid med litografi på det nye verkstedet.

«Sort sol» på plass i Spania

....Jeg liker Inger Saltaag språk. De spontane strøkene. Det hun lager er ekspresjonistisk - uten å repetere det andre har gjort tidligere. Jeg liker også den typen papir hun bruker, sier Stoop begeistret.......Tyver brøt seg inn i galleriet og stjal datamaskinen med kunstnernes adresser. Innbruddet skjedde mens Inger Saltaags og andres bilder allerede var på plass i nedpakket tilstand i galleriet......
(Fædrelandsvennen 2001)

Hjemmeside gikk hjem i Spania

Internett gir helt nye og overraskende muligheter innen kunstformidling. I mai fikk Inger Saltaag mail fra et for henne ukjent spansk galleri som ønsket å vise bildene hennes på en stor kollektiv utstilling i Barcelona. Galleriets eier, Karel Stoop, hadde vært inne på Saltaags hjemmeside, og det han fant der ville han gjerne vise fram i galleriet sitt i Barcelona......
(Fædrelandsvennen 2001)

 

Gallerist Karel Stoop med "Sort Sol" i Barcelona
Gallerist Karel Stoop med "Sort Sol" i Barcelona
Jeg har vært så heldig at mine bilder har blitt brukt ved flere prisutdelinger opp gjennom årene. Her er et noen eksempler.

Kritikerprisen til Kjetil Bang-Hansen

Teatermannen Kjetil Bang-Hansen fikk i dag Kritikerprisen for sin regi av Apostlenes gjerninger.....Oslo Strykekvartett fikk musikkprisen ..., musikkprisen er et trykk av Inger Saltaag.
Bildet som ble utdelt, var " Hommage à Ragnar Söderlind ". Klikk på linken for å se bildet.

Årets pedagog ved Høgskolen i Agder

Styret ved Høgskolen i Agder tildelte fredag professor Maung Kyaw Sein ved Avdeling for økonomi- og samfunnsfag årets Pris for fremragende pedagogisk virksomhet. Prisen er i form av et reisestipend på 20.000 kroner og et bilde av kunstneren Inger Saltaag.

Min utstilling i Christianssands Kunstforening ble en kjempesuksess. I følge årsrapporten var den mest besøkt, og den som hadde mest salg! Lenger ned finner du artikler og anmeldelse.

Kunst og helse
Svein Harald Moe i Fædrelandsvennen skriver at Inger Saltaags separatutstilling bidrar til å få kunstelskere i bedre form!
Under åpningen lørdag formiddag var tilstrømmingen enorm. Heisen var vanskelig å få tak i, slik at de fleste måtte ta trappene fire etasjer opp. Hvilket sikkert var sunt.
Søndag ble det enda mer gymnastiske øvelser for publikum. Da måtte man krype under et gitter som nesten stengte hele inngangen til bygget. Hvilket sikkert også var sunt.
Dette er etter hans mening forklaringen på at kunstelskere er sprekere enn andre -- … vanlige elskere.

Et fyrverkeri av en utstilling
Inger B. Saltaag fra Mandal har inntatt Christianssands Kunstforening. Her er farver, rytmer, kraft og glede - samt masse dramatikk, skriver Fædrelandsvennens nye kunstanmelder, Kirsti Brøvig. Les mer her: www.fedrelandsvennen.no/kultur

Fra Fædrelandsvennen, Atle Tveit:

Visjoner i Kunstforeningen
Rytme og naturvisjoner. Abstraksjoner av inntrykk fra naturen. Farger forsterket av stemninger. Glede. Jeg kan ikke si at noen av bildene mine er triste…..

Du finner ut mer ved å trykke på http://www.fedrelandsvennen.no/kultur

Bildet er tatt i mitt atelier på Myren Gård. 

Inger i atelieret på Myren Gård
Inger på litoverkstedet På Jørund Sørensens litografiverksted på Nøtterøy

Her arbeider jeg med en litografiserie med musikk som tema. Tre litografier på en sten. Her i virke med den siste sorte fargen av 8 farger. Det er malt og trykket 8 slike stener som du ser her. Litografienes titler er ”Sinfonia violenta”, ”Strengespill” og hovedbildet ”Hommage à Ragnar Söderlind”, som er en hyllest til en av våre mest kjente komponister.

Litografiet ”Hommage à Ragnar Söderlind” var kritikerlagets musikkpris år 2000, som ble tildelt Oslo strykekvartett.  For øvrig er lito/tresnittene ”Elegia e sinfonia violenta” og ”Ragin-Opus 46” direkte inspirert av Ragnar Söderlinds musikk, sistnevnte er spesielt inspirert av hans verk ”Violin Concerto, Op.46” med Ragin Wenk Wolff som solist.

”Hommage à Ragnar Söderlind” og de andre to bildene i serien finner du finner du her. (Siden som kommer opp har jeg for det meste laget selv.)

Til toppen av siden

[ Startside ] [ Maleri 1 ] [ Grafikk 1 ] [ CV ] [ Nytt og presse ] [ Kurators mening ]

webdesign: Fred Husby
9/10/02